Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΤΗ ΚΟΥΛΛΙΑ

Έκφραση αγάπης και ανθρωπιάς αποτελεί η Μουσική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας από την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών στις 7:00 μ.μ.

Στην εκδήλωση συμμετέχει η γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Κουλλιά, η οποία θα ερμηνεύσει έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια. Μαζί της οι εκλεκτοί μουσικοί: Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, Ντάσο Κούρτι στο Ακορντεόν, Βασίλης Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Βασίλης Κασούρας στο λαούτο και Βαγγέλης Πασχαλίδης στο σαντούρι. Συμμετέχουν επίσης και τα Χορευτικά Τμήματα του Ιερού Ναού.
Η παρουσίαση αυτή είναι μία προσφορά της Καίτης Κουλλιά και των μουσικών στο φιλανθρωπικό έργο της ενορίας και συγκεκριμένα στο Γεύμα Αγάπης «Επιούσιος Άρτος», μέσω του οποίου σιτίζονται καθημερινά 90 συνάνθρωποί μας, από όλες τις ενορίες της πόλεως των Γιαννιτσών.

Το γεύμα αγάπης είναι μια ουσιαστική παρέμβαση της Εκκλησίας στην πόλη των Γιαννιτσών, ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην μείνει χωρίς ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από το Νοέμβριο του 2003 και στηρίζεται στην αγάπη κυρίως του απλού πολίτη, ο οποίος από το υστέρημά του αποδεικνύει ότι στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου που περνάει δύσκολα βλέπει την εικόνα του Θεού. Απευθυνόμαστε σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας και τους προσκαλούμε σε αυτή την όμορφη βραδιά Αγάπης που απώτερο σκοπό έχει πέρα από την μουσική απόλαυση να ενισχύσει το Γεύμα Αγάπης προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του.

Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο γραφείο του Ιερού Ναού, στο Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο που βρίσκεται στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου, καθώς και στο γραφείο του Πνευματικού Κέντρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Γεύματος Αγάπης.

Η Καίτη Κουλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια διαμονής της στην Αθήνα, εντάχθηκε στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου και με αυτό συμμετείχε σε αρκετές μουσικές παραστάσεις, όπου διακρίθηκε και τιμήθηκε με υποτροφία. 
Ακολούθησαν συνεργασίες με τους Γιάννη Βόγλη σε μουσικο-θεατρικές παραστάσεις, Μαρίζα Κωχ, Χρήστο Τσιαμούλη, Πέτρο Γαϊτάνο, Αναστασία Μουτσάτσου, Καλλιόπη Βέτα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Ορφέα Περίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Μιχάλη Τζουγανάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γεράσιμο Ανδρεάτο σε εμφανίσεις και συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία. Στο φεστιβάλ Παραδοσιακής μουσικής από όλο τον κόσμο στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν τιμήθηκε το 2001 με το 3ο βραβείο.
Παρουσιάζει παραστάσεις για παιδιά, όπως το έργο «Τραγούδια απ’ το Βυθό», το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας. 
Επίσης, συμμετείχε σε παραστάσεις στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και μεμονωμένες εμφανίσεις μαζί με τους Χρόνη Αηδονίδη, Δόμνα Σαμίου, Σαβίνα Γιαννάτου, Νένα Βενετσάνου, Γιώργο Νταλάρα, Μανώλη Μητσιά, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παντελή Θαλασσινό, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Έχει στο ενεργητικό της 6 προσωπικούς δίσκους (1996 «Αύρα θαλασσινή», 1999 «Εδώ ξυπνούν τα όνειρα», 2003 «Θέλετε δέντρ’ ανθίσετε, θέλετε μαραθείτε», 2004 «H αγάπη λάθη συγχωρεί», 2006 «Απ’ τη μέση κράταμε» και 2011 «Γαλάζιο στον ορίζοντα») καθώς και πολλές συμμετοχές σε παραγωγές άλλων δημιουργών. Γνωστά τραγούδια είναι: Ωκεανός, Τι καλά το λέει τ’ αηδόνι, Μέρα Μέρωσε κ.α.