Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Τον προστάτη Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο τίμησε πανηγυρικά η ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών την Δευτέρα της Διακαινησίμου 2 Μαΐου 2016. 
Πιο συγκεκριμένα παραμονή της εορτής, Κυριακή της Αναστάσεως, το απόγευμα, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης μαζί με τους ύμνους του εορτάζοντος αγίου, με προεξάρχοντα τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Εφραίμ Ολυμπίτη. 
Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε ιερατικό συλλείτουργο, στον Ιερό Ναό προεξάρχοντος του ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Νικοδήμου Κανσίζογλου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.
Στον πανηγυρίζοντα ναό παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρ. Στάμκος, η υφυπουργός Βιομηχανίας κα Θ. Τζάκρη, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και λοιποί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος πιστών που ευλαβούνται τον Άγιο, φέρουν το όνομά του και ήρθαν να τιμήσουν την εορτή του και να προσκυνήσουν το ιερό του λείψανο. Το απόγευμα τελέσθηκε ο Εσπερινός μαζί με την Παράκληση στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο.