Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ πραγματοποιήθηκαν οι ιερές ακολουθίες της Κυριακής του Πάσχα στην Έδεσσα.
Στις 11.00 μ.μ. το βράδυ του μεγάλου Σαββάτου τελέσθηκε η παννυχίδα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Στη συνέχεια εν πομπή κλήρος και λαός πορεύθηκαν στην πλατεία της πόλεως για την τελετή της Αναστάσεως. Στις 12.00 τα μεσάνυχτα ο
Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το αναστάσιμο ευαγγέλιο και έψαλε το «Χριστὸς Ἀνέστη» ενώπιον των αρχών της πόλεως και μεγάλου πλήθους λαού. Στη συνέχεια η αναστάσιμη πομπή επέστρεψε στον καθεδρικό ναό, όπου τελέσθηκε η ακολουθία του όρθρου και η αναστάσιμη θεία λειτουργία.

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στις 11:00 π.μ. ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στον καθεδρικό ναό την ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης με την συμμετοχή της πλειονότητας των αγάμων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και όλων των κληρικών της πόλεως. Κατά την διάκεια της ακολουθίας αναγνώσθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανο Δέβρελη η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου. Σύμφωνα με την παράδοση η ακολουθία ολοκληρώθηκε στο Μητροπολιτικό οίκημα, όπου μετέβη όλο το εκκλησίασμα. Ο Σεβασμιώτατος μοίρασε πασχαλινά αυγά ανταλλάσσοντας τον Αναστάσιμο χαιρετισμό.