Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας θα έχει την μεγάλη ευλογία της υποδοχής και φιλοξενίας, από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου 2019, της πανσέπτου και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Σουμελά καθώς επίσης και των ιερών εικόνων του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Βαζελώνος και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, οι οποίες προέρχονται από τον μαρτυρικό Πόντο.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί επίσημη Υποδοχή των ιερών εικόνων στην Έδεσσα, στο προαύλιο του ιερού καθεδρικού ναού Αγίας Σκέπης, και στην συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Την Κυριακή 30/9 στον ίδιο ιερό ναό θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Την Τρίτη 1/10, στις 4.00 μ.μ., θα τελεσθεί Παράκλησις της Θεοτόκου και στην συνέχεια οι ιερές εικόνες θα αναχωρήσουν για τα Γιαννιτσά.

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, στις 6.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί επίσημη Υποδοχή των ιερών εικόνων στα Γιαννιτσά, στο προαύλιο του ιστορικού ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και στην συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Οι ιερές εικόνες θα παραμείνουν στον ιερό ναό μέχρι και την Πέμπτη 3/10, όπου στις 6.00 μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινός και Παράκλησις πριν την αναχώρησή τους.
Στους ιερούς ναούς υποδοχής των ιερών εικόνων, οι οποίοι θα παραμένουν ανοικτοί όλη την ημέρα, θα τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των ιερών ναών και τις ιστοσελίδες της Ιεράς Μητροπόλεως.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΕΣΣΑΣ




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ